Hírek
 
pellcert
enplus
 
umft
westpa
 
nfu

A szilárd biomassza környezetipari á­ga­za­ti sze­re­pé­nek meg­e­rő­sí­té­se a Nyu­gat-Du­nán­tú­lon pel­let klasz­ter lét­re­ho­zá­sá­val és az ah­hoz tar­to­zó klasz­ter­me­nedzs­ment i­ro­da mű­köd­te­té­sé­vel (NYDOP-1.1.1/A-2008-0010)

 
Megújulo Energia Kézikönyv 2010
Még mindig ez a legolcsóbb fűtési módszer: a pelletfűtés éri meg leginkább

Fával fűteni manapság az egyik legjobb alternatíva, és egyáltalán nem ódivatú.

Fával fűteni manapság az egyik legjobb alternatíva, és egyáltalán nem ódivatú.
Azoknak, akik nem átalányban fizetnek a fűtés után, a hidegebb idő beköszönte komoly problémákat okozhat a fűtésköltségek miatt. Különösen, ha olyan alternatíváit használják, mint amilyen például egy villanyradiátor.
Villannyal fűteni manapság a legdrágább megoldást jelenti, aminél még a gáz is jobb választást jelent. Létezik azonban olyan lehetőség is, mely amellett, hogy függetlenít a rendszertől, környezetkímélő és gazdaságos is. Még mindig a fatüzelés a legolcsóbb. Ahogy korábban szakértőnk, Székelyhidi László épületgépész és megújuló energia szakértő is elmondta lapunknak, jelenleg még mindig a fatüzelés számít a legolcsóbb, legtakarékosabb fűtési módnak, mivel a fának nagyon jó a fűtőértéke, és azt is érdemes figyelembe venni, hogy megújuló energiaforrásról van szó.
A fatüzelés 50%-os megtakarítást jelent a gázfűtéssel szemben, véleménye szerint továbbá hiába vádolják azzal a fatüzelést választókat, hogy a fa égése károsítja a környezetet, élete során ugyanis egy fa termel annyi oxigént, hogy ezt teljes mértékben kompenzálja. A fatüzelés modern típusát jelenti a pelletfűtés. Amellett, hogy fatüzelésű rendszerek kialakítása elsősorban családi házakban lehetséges, sokan azért nem választják ezt a lehetőséget, mert túlságosan körülményesnek tartják a faanyag beszerzését, valamint kényelmetlennek azt, hogy a módszer jellemzően nem automatikus rendszert jelent. A hamut takarítani kell, emellett a meleg fenntartása is igényli, hogy valaki rendszeresen rakjon a tűzre.
www.femina.hu
 

 

 

 

 

« Vissza
 

© 2009. - Magyar Pellet Egyesület  |  Székhely: 8855 Belezna, Pellet major 1.  |  Telefon: +36 93 898 037
Iroda: 8800 Nagykanizsa, Bajcsy Zsilinszky E. u. 106/A.  |  e-mail: posta@mapellet.hu